Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Franquicias. Informacion de franquicias. Busca tu franquicia.
  • Inserción de publicidad
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad
Portada Cultura Actividades

El Centro de Interpretación Madina Yabisa organiza "Itinerarios Patrimoniales"

AJ. EIVISSA
Aj. Eivissa

Lugar: Eivissa
Fecha: 28 enero - 27 mayo

El Centro de Interpretación Madina Yabisa organiza a partir del próximo sábado, día 28 de enero "Itinerarios Patrimoniales: un paseo por la historia de la ciudad".

El objetivo de estos itinerarios es dar a conocer al público en general los distintos aspectos de la ciudad histórica, Patrimonio Mundial, organizados por temáticas que nos revelaran los valores culturales y patrimoniales de Dalt Vila y su entorno. La temática de los itinerarios van desde los orígenes de Dalt Vila, las murallas medievales, las murallas renacentistas, los escudos de Dalt Vila y las calles de Dalt Vila.

Las visitas se llevarán a cabo de enero a mayo de 2017. Los interesados deberán inscribirse previamente en el Centro de Interpretación Madina Yabisa.

PROGRAMACIÓ:
• GENER:
Dissabte 28 TEMÀTICA: ELS ORIGENS DE DALT VILA. Visitarem les restes arqueològiques conservades a Dalt Vila que ens permeten conèixer l’origen i l’extensió de la ciutat a la antiguitat. Explicarem la importància arqueològica del jaciment del carrer de Santa Maria, visitarem els vestigis de la ciutat fenici-púnica que es conserven a l’edifici Museu d’Art Contemporani i descobrirem altes vestigis al peu de la muralla renaixentista. Punt de trobada: PLAÇA DE LA CATEDRAL, finalitzant front a la plaça des Parc. DURADA DE L’ITINERARI: Dos hores i mitja aproximadament.
• FEBRER:
Diumenge 12 i Dissabte 25 TEMÀTICA: LES MURALLES MEDIEVALS. Aquesta ruta tindrà com a objectiu el reconeixement de les muralles medievals, d’origen islàmic, a partir de les restes conservades en la urbanística de la ciutat. Es farà una introducció al període andalusí destacant la singularitat de la morfologia del recinte fortificat i les seves característiques constructives. Es destacarà la pervivència d’aquest sistema defensiu durant tota l’edat mitjana després de la conquesta catalana de 1235. Aquest recorregut us permetrà identificar els trams de la muralla i les torres que es conserven a Dalt Vila en la actualitat. Punt de trobada: Plaça de la Catedral, finalitzant al Portal Nou. Durada de l’itinerari: Una hora i mitja aproximadament.
• MARÇ:
Diumenge 12 i Dissabte 25 TEMÀTICA: LES MURALLES RENAIXENTISTES. Visita dirigida a conèixer com es varen modernitzar i millorar les defenses de la ciutat amb la construcció de la fortificació amb baluards, acompanyant l’itinerari amb pinzellades històriques relatives al segle XVI, l’època de Carles I i Felip II, les grans potències al Mediterrani, els conflictes bèl·lics, l’activitat corsària; la inestabilitat a l’illa. Es farà una introducció a la cartografia del segle XVI il·lustrativa de la concepció dels recintes fortificats; el projecte de G.B. Calvi i l’ampliació dissenyada pel capità Fratín. Punt de trobada: EL PORTAL NOU, finalitzant al Portal de ses Taules. Durada d’itinerari: Una hora i mitja aproximadament.
• ABRIL:
Dissabte 22 TEMÀTICA: ELS ESCUTS DE DALT VILA. Introducció Un passeig per l’heràldica de la ciutat que permetrà descobrir el simbolisme i l’origen dels escuts que ens trobem als edificis de Dalt Vila de caràcter públic i privat. Mitjançant l’evolució dels diversos blasons es pot observar el pas de les estructures medievals a la modernitat, la successió de llinatges monàrquics, el paper social de l’Església i l’afermament socioeconòmic de la burgesia. Punt de trobada: PORTAL DE SES TAULES, finalitzant a la plaça de la Catedral. Durada itinerari: Una hora i mitja aproximadament.
• MAIG:
Diumenge 7 i Dissabte 27 TEMÀTICA: ELS CARRERS DE DALT VILA. Introducció a l’evolució urbana de Dalt Vila que ens permetrà descobrir els carrers i els racons més recondits de la ciutat vella i que encara conserven l’herència del passat. Reconeixement de l’empremta medieval als carrers de Dalt Vila directament relacionada amb la configuració de la ciutat musulmana i la seva evolució darrere la Conquesta catalana; la Vila Superior, la Vila Mitjana, L’arraval o Vila d’Avall. L’ampliació de l’espai urbà després de la construcció de la fortificació renaixentista (La Vila Nova). La consolidació de la ciutat als segles XVII-XIX i la formació dels barris portuaris de sa Penya i la Marina. L’eixample de la ciutat al segle XIX.

Punt de trobada: PORTAL NOU, finalitzant al portal de ses Taules Durada itinerari: Una hora i mitja aproximadament. INSCRIPCIONS: Centre d’Interpretació Madina Yabisha. Tel: 971 392 390 e-mail: madinayabisa@eivissa.es
PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.