Contacto Mapa Web
Iniciar sesión Registrarse
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Hotel Don Manuel
  • Inserción de publicidad
Texto a buscar:
Buscar en:
Publicidad

Calendari de ballades

INSTITUT D'ESTUDIS EIVISSENCS
Institut d'Estudis Eivissencs

Lugar: Eivissa
Fecha: 1 enero - 1 enero

Calendari de ballades www.ballpages.org

L'any 1998 va nèixer la Federació de colles de ball i Cultura Popular d’Eivissa i Formentera, per iniciativa de diferents representants de les colles de ball pagès de l'illa d'Eivissa. La seua presentació a les Pitiüses va tenir lloc a la festa pagesa organitzada a benefici dels damnificats per centreamèrica. Els seus objectius més relevants, que estan  recollits als estatuts són:

- Donar suport a les associacions i/o colles federades, i promoure les activitats promogudes per aquestes.
- Impulsar el coneixement, la investigació i l’estudi del folklore, les tradicions i l’artesania illenques, tractant de donar-lo a conèixer tant a Eivissa Formentera com a la resta de l'Estat i a l’estranger. Organitzar serveis d’assistència, assessorament i informació, recomanant línies d’actuació.

I les finalitats específiques de la Federació pretenen promoure estudis, trobades, conferències, assemblees, congresos i reunions de tot tipus dirigides a la difusió i millor coneixement del folklore pitiús. A més preten procurar la promoció de la puresa del folklore d'Eivissa i Formentera, envers el ball, la vestimenta, les cançons i expressions musicals i plàstiques arrelades a les tradicions, investigant en tota classe d’arxius i fons d’informació accessibles. L'edició de revistes periòdiques, articles, futllets, llibres o publicacions.

L’any 2007 va rebre la Menció d’Honor de Sant Jordi de l'Institut d’Estudis Eivissencs en representació de totes les colles d’Eivissa i Formentera.

A l’actualitat a més de seguir en aquesta mateixa línia s’està fent un treball de recollida d’informació sobre el ball a les diferents colles. Es vol reflectir la forma de ballar de cadascuna de les colles, per conèixer les diferents interpretacions del ball i realitzar un document amb les generalitats del ball pagès i les seus particularitats.
Publicidad Alianza Mar Blava
Publicidad Reserva tus billetes a Formentera, Mallorca, Menorca o Peninsula con BALEARIA

Destacados en Ibiza

PORTALES DE LA RED PORTALDETUCIUDAD.com
® Todos los derechos reservados - Guía de ocio, empresas, turismo y servicios de tu ciudad.
Web optimizada para una resolución mínima de 1024px y navegadores IE 7.0 y Mozilla 3.0 o superiores.